Kan man motivere planter til å gro?

Posted on april 30, 2015 av

0Du gir ikke plantene dine gulrøtter eller truer dem med pisken eller går rundt dem og gir dem en motivasjons-peptalk. Nei, du gir dem de rette omgivelsene. Du gir dem den rette behandlingen for at akkurat den planten skal vokse opp. Du setter den på riktig sted, avhengig av hva akkurat den planten trives best med for å blomstre. Man gjør en stor feil hvis man behandler alle plantene på lik måte. Noen planter skal ha lite vann og noen skal ha mye vann. Noen skal ha lite sol, mens andre skal ha mye sol.

Så hvordan vet du hva som er best for de ulike planter?

Jo, du leser på plantebeskrivelsen som følger med for den enkelte planten. Der står det spesifikt hvor mye vann og sol. Hvor ofte gjødsel etc.

Vi mennesker er litt like våre planter – vi vokser og blomstrer også i de rette omgivelsene! Men dessverre så går vi ikke rundt med en slik beskrivelse i lomma og presenterer den når vi treffer nye mennesker. Hei, jeg heter Evy og les denne beskrivelsen så vet du hvordan du skal få det beste ut av meg og hva jeg liker best…

Så hvis man skal få det beste ut av folk så må man ikke behandle andre slik du selv ønsker å bli behandlet. Fordi det som er den beste måten for deg å vokse og blomstre på, er ikke alltid den samme måten for andre mennesker.

 Så hva en det første du kan gjøre for å motivere andre mennesker?

Jo, ganske enkelt spør dem! Vi har dessverre ikke dette kortet som sier noe om hvordan vi kan få det beste resultatet ut av denne personen. Så vi må spørre dem! Stille spørsmål rett frem!

Spørsmål 1: Hva gjør deg mest tilfreds på jobben eller skolen?

Bare la folk snakke om det generelt til å begynne med- til å komme med noen tanker rundt det. Det vil gi deg noen ideer og innsikt i dem som mennesker.

Spørsmål 2: Beskriv en gang da du følte deg spesielt motivert på jobben eller skolen?

Forsøk å få dem til å gjenskape den opplevelsen og den følelsen det ga. For det som motiverte og engasjerte dem kan være noe helt annet enn det du trodde. Du kan bli overrasket over det som motiverte dem.

Spørsmål 3: Hva må til for at du skal føle deg verdsatt og verdifull?

Her vil du få svaret på om de vil ha mye eller lite vann, sol, gjødsel etc. Da får du vite hvordan du skal få frem det beste av de rundt deg.

Så la oss ta bort litt av mysteriet rundt motivasjon. Noen liker rutinearbeid, noen hater det, noen liker stramme tidsfrister, andre hater det. Noen liker oppmerksomhet og skryt, andre hater det.

Så her er realiteten:

  •  behandle folk slik de ønsker å bli behandlet.
  •  Slutt å gjette og still heller direkte spørsmål.

Ha en fortsatt en fin vår og la alt og alle rundt deg vokse og gro i sine rette omgivelser2%20mgt%20dev%20page

Posted in: Motivasjon